Ademwerk

We ademen ons hele leven, vanaf onze geboorte tot onze laatste zucht. We doen het dag en nacht; zo’n 22.000 keer. Maar heb jij er weleens bij stil gestaan welke invloed je ademhaling heeft op jouw mentale en fysieke gezondheid? En dat je een gezonder, energieker, bewuster en ontspannen leven kunt hebben als je jouw adem bewust inzet?

Ademwerk

Adem = leven.

We ademen ons hele leven, vanaf onze geboorte tot onze laatste zucht. We doen het dag en nacht; zo’n 22.000 keer. Maar heb jij er weleens bij stil gestaan welke invloed je ademhaling heeft op jouw mentale en fysieke gezondheid? En dat je een gezonder, energieker, bewuster en ontspannen leven kunt hebben als je jouw adem bewust inzet?

“Verandert je adem… dan verandert je leven!"

Waarom ademwerk?

Je zou denken dat we wel weten hoe we moeten ademen. Maar door het drukke leven dat we leiden, ademen de meesten van ons te oppervlakkig , te hoog en te veel. (Onbewuste) spanning leidt al snel tot een ongezond snelle en hoge ademhaling. De vicieuze cirkel is dan helaas snel gemaakt, omdat een hoge adem fysiologisch ook weer leidt tot een gespannen gevoel, wat weer leidt tot meer ademen, wat leidt tot nog meer ‘aan staan’, etc. etc..

Om te ademen en te leven, hoeven we gelukkig niet na te denken. Het gaat vanzelf. Maar de manier waarop we ademen is wel van buitenaf te beïnvloeden en zo kunnen we dus ook beïnvloeden hoe we ons voelen! We kunnen hiermee zelfs een positieve invloed uitoefenen op andere automatische lichaamsprocessen waaronder onze hartslag, bloeddruk en spijsvertering. Wetenschappelijk onderzoek laat inmiddels ook zien dat de manier van ademen een grote en directe impact heeft op ons welzijn.

Ademcirkel

Voor wie?

Ademwerk is in principe geschikt voor iedereen die zich wil openstellen en graag op een gezonde, laagdrempelige en eenvoudige manier wil werken aan een fijner leven met een vitaler lichaam, een kalmer hoofd en een open hart.

Ademwerk is bewezen effectief als je klachten ervaart als:

Veel piekeren, emotionele blokkades, vermoeidheid, benauwdheid, opgejaagd gevoel, spanning en stress, onrust in je hoofd, angstklachten, onzekerheid, slecht slapen, verdriet, boosheid, gefrustreerdheid, je niet goed kunnen uiten wat in je leeft, faalangst, zwaarmoedigheid, futloosheid, concentratieproblemen en als je inspiratie en levensenergie mist, niet kan genieten van het leven.

*Ademwerk is niet geschikt voor mensen met epilepsie, glaucoom, serieuze hartproblemen of hevige psychische problemen zoals depressie, psychoses, stemmings- of angststoornissen.

Meld ook altijd als je zwanger bent en of je medicatie gebruikt. Een persoonlijke intake is altijd onderdeel van ademwerk.

Kosten

*Let op: dit zijn introductieprijzen en gelden t/m december 2024.

Individueel

In een groep

Wanneer?

Individuele ademcoaching plannen we samen in en kan op momenten waarop dat ons beiden past. Het is wel een goed idee als je na je ademsessie niet te veel meer ‘moet’. (Klik hier om contact op te nemen of stuur een WhatsApp berichtje via de knop rechts onder op de pagina.)

Groep sessies, de zogenaamde Ademcikels*), vinden maandelijks plaats op dinsdagavond (zie agenda).

*) Als je bekend bent met de techniek van de Verbonden Adem, kun je hieraan deelnemen. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 6 deelnemers.

Waar?

De sessies vinden plaats in de praktijkruimte van GO Mindful! Gevestigd aan de Korenbloemstraat 75 in Boven Leeuwen.

Ervaringen

Beginnen met chatten
Stuur me gerust een appje!
WhatsApp met Esther
Stel hier je vragen. Ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen!