Korenbloemstraat 75, Boven-Leeuwen GLD
06-28 97 08 31
info@gomindful.nl

Mindfulness voor (jong) volwassenen met autisme

Mindfulness voor (jong) volwassenen met autisme

Mindfulness is een van de eerste therapievormen voor volwassenen met autisme waarvan de effectiviteit uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond.

GO Mindful! kan deze gespecialiseerde training vanaf 2020 geven.

Trainer Esther Go werkt al ruim 10 jaar als gezinsbegeleider met mensen met autisme, zowel met kinderen als volwassenen. Daarnaast is ze mindfulness trainer voor ouders en mediteert zij zelf op dagelijkse basis. “Het is fantastisch dat de relatief eenvoudige technieken van mindfulness-meditatie mensen met autisme stukken zelfredzamer en krachtiger maakt!” 

Positieve effecten – zonder bijwerking

Mindfulness helpt om meer rust (in het hoofd) te krijgen. De oefeningen helpen onder andere om minder te piekeren, gedachten los te laten, minder somberheidsklachten te ervaren, beter en vlotter in slaap te komen en om beter lichamelijke en psychische grenzen aan te voelen.

Gespecialiseerde, individuele training

Wij adviseren mensen met autisme om géén reguliere groepstraining te volgen omdat hierbij te weinig rekening wordt gehouden met de informatieverwerking die bij autisme past, wat veel verwarring kan geven.

De manier waarop mindfulness wordt overgebracht op mensen met autisme verschilt met de reguliere cursussen.

  • De training is individueel (niet in een groep) en desgewenst thuis
  • Verschillende meditatietechnieken worden gestructureerd aangeleerd
  • De mindfulness technieken worden op een manier aangeboden die passen bij de specifieke manier van informatieverwerking
  • Samen met de trainer werk je toe naar een persoonlijk ‘script’: je weet wanneer je welke oefeningen het best kunt inzetten bij verschillende klachten of behoeften
  • Aandacht voor theoretisch kader aan de hand van een praktisch boek. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende kenmerken van autisme, zoals het letterlijk nemen van taal en de behoefte aan structuur, duidelijkheid en visuele ondersteuning

Kosten individuele training
Neem contact op voor de kosten en mogelijkheden voor vergoeding: info@gomindful.nl of 06-28970831 

Voor wie?

De training is met name geschikt gebleken voor mensen met de (voormalige) diagnose Syndroom van Asperger.

Is er geen diagnose, maar wel een bepaalde mate van prikkelovergevoeligheid en/of een vermoeden van autisme, wordt in overleg gekeken of de training passend is. 

Wanneer?

Het betreft een individuele training van 9 sessies. We bepalen samen de startdatum. Voorafgaand hebben we altijd een vrijblijvende en kosteloze intake. 

Hou er rekening mee dat je tijd en ruimte moet hebben om tijdens de training iedere dag ongeveer een half uur moet oefenen. 

Waar?

Korenbloemstraat 75 te Boven Leeuwen in het centrum voor ontspanning en welzijn: “De Korenbloem”. 

De training kan desgewenst ook thuis worden gegeven. 

Wetenschappelijk onderzoek: