Nieuws & Tips

Mijn Worcation Avontuur op Madeira

WELKOM bij de eerste blog van GO Mindful! Op deze plek wil ik jullie op de hoogte brengen van nieuwtjes en praktische tips om mentaal lekker in je vel te zitten. Laat ik jullie in deze eerste blogpost meenemen op reis naar het prachtige eiland Madeira, waar ik samen met mijn man onlangs onze vierde worcation heb ervaren. Als het iets voor je is, kan een worcation ábsoluut bijdragen aan mentaal welzijn!

Een worcation, een samensmelting van de woorden “work” (werk) en “vacation” (vakantie), is voor mij dé manier om het beste van beide werelden te combineren. Het is een periode van rust, minder afleiding en creativiteit, waarin ik even helemaal weg ben van het dagelijkse leven en me kan verbinden met mijn innerlijke rust én met mijn man.

Madeira! Wat een betoverend eiland is het toch. Met zijn weelderige groene landschappen, bizar mooie bloemen, steile rotskusten en een helderblauwe zee. En laten we het heerlijke eten en de gastvrije mensen niet vergeten!

Tijdens deze worcation heb ik niet alleen genoten van de schoonheid van Madeira, maar ook de tijd genomen om een nieuw product voor GO Mindful! te ontwikkelen: ademwerk. Als gecertificeerd ademcoach zie ik ademwerk als een waardevolle aanvulling op onze mindfulness activiteiten. Waar mindfulness zich richt op aandacht, werkt bewuste ademhaling direct en via het lichaam om een helder hoofd, ontspannen lichaam en kalm gemoed te bereiken.

Als fervent beoefenaar van mindfulness ben ik al meer dan tien jaar vertrouwd met de kracht van meditatie, maar ik ben onder de indruk van hoe eenvoudige bewuste ademhalingstechnieken me snel naar ontspanning kunnen brengen. Tijdens onze wandelingen op Madeira pasten we bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen toe, zoals alleen door de neus ademen, zelfs bij zware inspanningen bergopwaarts. Het resultaat? Een perfecte balans tussen zuurstof en koolzuurgas, waardoor we sneller herstelden, een lagere hartslag kregen en geen last van spierpijn!

Benieuwd naar meer over ademwerk? Bekijk dan onze nieuwe websitepagina voor meer informatie en kom zelf in contact met de kracht van mindfulness en ademwerk!

Beginnen met chatten
Stuur me gerust een appje!
WhatsApp met Esther
Stel hier je vragen. Ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen!