Mindfulness voor kinderen en jongeren

Twee praktische en leuke trainingen om kinderen en jongeren meer bewust te maken van zichzelf. Hierdoor gaan ze minder druk ervaren van de buitenwereld en verdwijnen stress-gerelateerde klachten als buik- en hoofdpijn, slecht slapen of eten en moeite met concentreren.

Mindfulness voor kinderen en jongeren

Twee praktische en leuke trainingen om kinderen en jongeren meer bewust te maken van zichzelf. Hierdoor gaan ze minder druk ervaren van de buitenwereld en verdwijnen stress-gerelateerde klachten als buik- en hoofdpijn, slecht slapen of eten en moeite met concentreren.

“Fouten maken mag!”

Jong geleerd is oud gedaan!

Kinderen zijn van nature heel goed in aandachtig zijn. Maar kinderen hebben het vaak te druk, net als volwassenen. Ze zijn moe, snel afgeleid, onrustig. Veel kinderen doen te veel en ‘zijn’ te weinig. Kinderen hebben soms al wel 10 ballen in de lucht: sociaal, emotioneel, op school en thuis! Tel hierbij nog eens op wat ze allemaal moeten leren en onthouden. Het is veel. De ‘aanknop’ doet het wel, maar waar zit de ‘pauzeknop’?

Voor jongeren is het leven tegenwoordig ook heel druk. School, thuis, bijbaan, vrienden en dan ook nog de social media bijhouden. Ze staan meer dan ooit continu ‘aan’ en ze zouden het hoofd af en toe wel uit willen zetten. Maar hóe?

Een training mindfulness leert kinderen en jongeren zich minder te laten overspoelen door alles wat er op hen afkomt. Om weer contact te maken met zichzelf en hun lijf. Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig te zijn leren ze even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben op dit moment. Met heel vriendelijke aandacht.

Mindfulness leert kinderen en jongeren om niets weg te hoeven stoppen. Hierdoor ontstaat begrip voor hun eigen binnenwereld en ook voor die van anderen. Jong geleerd is oud gedaan! De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die beiden jarenlange ervaring hebben opgedaan in het onderwijs.

Twee groepen - kinderen/jongeren

Voor deze trainingen maken we onderscheid op basis van twee leeftijdsgroepen: 7 tot 13 jaar en 13 tot 18 jaar. Ook hebben we voor beide trainingen andere literatuur en trainers. Lees hieronder wie de trainers zijn en waarom ze geschikt zijn voor uw zoon of dochter! 

Voor wie?

Kinderen en jongeren die stress ervaren en ‘niet lekker in hun vel zitten’. Dat kan komen door de druk die ze ervaren vanuit school, social media of hun ouders. Uitingen van stress kunnen o.a. zijn: concentratieproblemen, onrustig gedrag, slecht (in)slapen, buikpijn of zich somber voelen.

Kosten

Wanneer?

We gaan van start bij een minimum van 3 kinderen of jongeren. Neem contact op om je in te schrijven. 

Waar?

Deze groepstrainingen vinden plaats in de bedrijfsruimte van Go Mindful! Gevestigd op Korenbloemstraat 75 in Boven Leeuwen.

Ervaringen

Ans de Louw

Mindfulness trainer kinderen

Van jongs af aan ligt Ans’ hart bij het werken met kinderen. Ze heeft 20 jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt. Door de veranderingen in de maatschappij zag ze in de praktijk dat er veel kinderen zijn die behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarom koos ze bewust om zich te richten op deze groep kinderen.

Hanneke Hoetmer

Mindfulness trainer jongeren

Toen Hanneke jaren geleden met de lerarenopleiding Nederlands en Duits startte, wist ze direct dat ze met leerlingen wilde werken die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Inmiddels heeft ze in het onderwijs veel ervaring opgedaan, vooral op het gebied van gedrag bij leerlingen. Ze heeft binnen het speciaal onderwijs voor de klas gestaan, heeft als casemanager binnen de jeugdhulpverlening gewerkt en was projectleider bij een project voor randgroepjongeren. Inmiddels werkt ze al jaren als begeleider passend onderwijs in het voortgezet onderwijs.

Toen ze in aanraking kwam met mindfulness, zag ze hierin zo veel kansen voor leerlingen! Het leert ze omgaan met hun te volle hoofd en ze leren bewuste keuzes te maken. Daarom heeft ze zich hierin gespecialiseerd en geeft ze nu trainingen van tien weken voor leerlingen op het voortgezet onderwijs.

Beginnen met chatten
Stuur me gerust een appje!
WhatsApp met Esther
Stel hier je vragen. Ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen!