Miniretraite van 1 dag – Stiltedag

Gun jezelf een dag met jezelf in stilte. Je wordt aangemoedigd door diverse mindfulness oefeningen al je aandacht voor 1 dag bij jezelf te houden. Even helemaal niks moeten, puur zijn! Laat je verrassen door de helende kracht van deze dag.

Miniretraite van 1 dag – Stiltedag

Gun jezelf een dag met jezelf in stilte. Je wordt aangemoedigd door diverse mindfulness oefeningen al je aandacht voor 1 dag bij jezelf te houden. Even helemaal niks moeten, puur zijn! Laat je verrassen door de helende kracht van deze dag.

“Soms is stilte het beste antwoord.”

Een dagje uit. Met jezelf!

In de hectiek van alledag, helemaal met een gezin, zijn er eigenlijk maar weinig momenten waarop we écht helemaal met ons Zelf zijn. En zelfs als we alleen zijn, is ons hoofd vaak vol met gedachten: over de toekomst of over wat is geweest. We zijn overal; behalve in het moment zelf. Behalve met ons Zelf.

Wat zou er gebeuren als alles om je heen er even niet toe doet? Als er even niks van je wordt verwacht? Als er even niks móet? Wat zou er gebeuren als je alleen maar hoeft te ‘zijn’?

De Stiltedag van GO Mindful! is als een mini-retraite. Een dag waarop je jezelf centraal stelt. Een dag zonder het gebruikelijke appèl van de buitenwereld; je werk, je kinderen, je partner, je ouders .. Hoe gevoeliger je bent voor dat appèl, des te belangrijker het is om af en toe voor jezelf te kunnen en willen kiezen.

Naast de gelegenheid om jezelf te verwennen met de nodige rust en aandacht, is deze dag ook een mooie kans om je aanwezige kennis over mindfulness op te frissen en te verdiepen.

Tijdens de gehele dag wordt Stilte in acht genomen. Dit betekent niet spreken of op een andere manier communiceren met elkaar; niet schrijven, lezen of gebruik maken van je telefoon. De aandacht is volledig op jezelf en jouw ervaringen gericht. Anderen voelen zich hierdoor ook vrij om de aandacht bij zichzelf te houden.

Mindfulness oefeningen wisselen elkaar af: zoals bodyscan, bewegingsoefeningen en (zit)meditaties. De trainers Hedwig Smit en Esther Go zullen hierbij uiteraard wel spreken en het programma vormgeven. De (zelf meegebrachte) lunch gebruiken we eveneens in stilte. Na het eten kun je voor jezelf een
stiltewandeling maken in de buurt of in het parkje.

Voor wie?

Dit aanbod is voor iedereen die vaak ‘aan’ staat, voor anderen zorgt en behoefte heeft om tot zichzelf te komen.

Let op: enige bekendheid met mindfulness en meditatie is een pré. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt.

Kosten

Wanneer?

De Stiltedagen vinden plaats op een zondag en zijn van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk op de agendapagina om te zien wanneer de eerstvolgende Stiltedag plaatsvindt. 

Waar?

De Stiltedagen vinden plaats in de praktijkruimte van GO Mindful! gevestigd op Korenbloemstraat 75 in Boven Leeuwen.

Ervaringen

Beginnen met chatten
Stuur me gerust een appje!
WhatsApp met Esther
Stel hier je vragen. Ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen!