Korenbloemstraat 75, Boven-Leeuwen GLD
06-28 97 08 31
info@gomindful.nl

Trainers

Hanneke Hoetmer - Mindfulness trainer jongeren

Hanneke Hoetmer, ruim 13 jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs als ambulant begeleider. Sinds 3 jaar geeft zij mindfulness trainingen op een middelbare school in Nijmegen aan examenleerlingen die kampen met stress, perfectionisme en black outs. Hanneke is gecertificeerd trainer en hanteert de Methode Eline Snel.

Ans de Louw - Mindfulness trainer kinderen

Ans de Louw Kuypers heeft ruim 19 jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt. Ze zag dat veel kinderen behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het geven van mindfulness trainingen aan deze groep kinderen voorziet ze in deze behoefte. Ans is gecertificeerd trainer volgens de Methode Eline Snel ‘Stilzitten als een Kikker’.

Esther Go – Mindfulness trainer ouders

Esther Go werkte als pedagoog jarenlang in de thuissituatie met kinderen met ASS of ADHD-problematiek. In 2015 is GO Begeleiding opgericht waarbij juist de ouders centraal staan. Als ouderbegeleider help ze ouders de diagnose van hun kind te snappen, denkt mee in schoolkeuze of specifieke hulp aan hun kind. Ouders krijgen handvaten hoe ze anders met hun kind kunnen omgaan, zodat hun interactie en communicatie soepeler verloopt.

Ondanks opgedane kennis en vergroting van vaardigheden lukt het niet iedere ouder om dit in de dagelijkse praktijk te brengen. Dit is niet gek, want onder stressvolle omstandigheden is het heel lastig rustig te blijven en om te doen wat je graag zou willen. Sommige ouders zitten ook erg vast in hun automatische interactiepatronen. Spijt, moedeloosheid, frustratie, angst en boosheid komt dan veel voor..

Mindfulness kan ouders helpen om beter te profiteren van hulpverlening. En om ze in staat te stellen om eindelijk te doen wat ze weten; óók in die momenten van stress! De verbluffende wetenschappelijke resultaten ondersteunen deze gedachte. Esther heeft zelf kunnen ervaren wat mindful ouderschap doet voor ouders en kinderen: meer rust en ontspanning, meer gezelligheid, minder conflicten, een betere nachtrust en intensievere positieve contacten tussen ouder en kind.

Foto: van links naar rechts Hanneke, Esther en Ans

Wetenschappelijk onderzoek:

Als Mindful Parenting trainer is Esther opgeleid aan de UvA Minds You te Amsterdam door de grondleggers van Mindful Parenting: prof. dr. Susan Bögels en drs. Joke Hellemans. De Mindful Parenting cursus is gebaseerd op de officiële MBSR training van Jon Kabat-Zinn en helpt niet alleen ouders met een kind met ASS of ADHD, maar álle ouders om beter om te gaan met (ouderschaps)stress. Mindful Parenting brengt een positieve verandering teweeg ten gunste van meer plezier, ontspanning, rust en genieten. Je hoeft dan niet meer ‘op alle slakken zout te leggen’ en je ervaart meer ruimte en tijd.

Lees HIER het artikel van Esther Go over Mindful Parenting. Wil je meer informatie over wat Esther Go doet als ouderbegeleider, ga dan naar: www.gobegeleiding.nl.