Korenbloemstraat 75, Boven-Leeuwen GLD
06-28 97 08 31
info@gomindful.nl

Trainers

Hanneke Hoetmer - Mindfulness trainer jongeren

Hanneke Hoetmer, ruim 13 jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs als ambulant begeleider. Sinds 3 jaar geeft zij mindfulness trainingen op een middelbare school in Nijmegen aan examenleerlingen die kampen met stress, perfectionisme en black outs. Hanneke is gecertificeerd trainer en hanteert de Methode Eline Snel.

Voor wie?

Ans de Louw Kuypers heeft ruim 19 jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt. Ze zag dat veel kinderen behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het geven van mindfulness trainingen aan deze groep kinderen voorziet ze in deze behoefte. Ans is gecertificeerd trainer volgens de Methode Eline Snel ‘Stilzitten als een Kikker’.

Esther Go – Mindfulness trainer ouders

Als pedagoog werkte ik jarenlang in de thuissituatie met kinderen met ASS of ADHD-problematiek. In 2015 heb ik GO Begeleiding opgericht waarbij juist de ouders centraal staan. Als ouderbegeleider help ik ouders de diagnose van hun kind te snappen, denk ik met ze mee in schoolkeuze of specifieke hulp aan hun kind. Ouders krijgen handvaten hoe ze anders met hun kind kunnen omgaan, zodat hun interactie en communicatie soepeler verloopt.

 

Ondanks opgedane kennis en vergroting van vaardigheden lukt het niet iedere ouder om dit in de dagelijkse praktijk te brengen. Dit is niet gek, want onder stressvolle omstandigheden is het heel lastig rustig te blijven en om te doen wat je graag zou willen. Sommige ouders zitten ook erg vast in hun automatische interactiepatronen. Ik kom veel spijt, moedeloosheid, frustratie, angst en boosheid tegen bij ouders.

Ik realiseerde me dat mindfulness ouders zou kunnen helpen om beter te kunnen profiteren van hulpverlening. En om ze in staat te stellen om eindelijk te doen wat ze weten; óók in die momenten van stress! De verbluffende wetenschappelijke resultaten ondersteunen deze gedachte.  Inmiddels heb ik zelf kunnen ervaren wat mindful ouderschap doet voor ouders en kinderen: meer rust en ontspanning, meer gezelligheid, minder conflicten, een betere nachtrust en intensievere positieve contacten tussen ouder en kind.

Foto: van links naar rechts Hanneke, Esther en Ans

Voor alle ouders

10 dinsdagavonden 19.30-20.30 (inloop vanaf 19.15 uur) Start 12 maart 2019. (In schoolvakanties is er geen cursus.)

Wetenschappelijk onderzoek:

Als Mindful Parenting trainer ben ik opgeleid aan de UvA Minds You te Amsterdam door de grondleggers van Mindful Parenting: prof. dr. Susan Bögels en drs. Joke Hellemans. De Mindful Parenting cursus is gebaseerd op de officiële MBSR training van Jon Kabat-Zinn en helpt niet alleen ouders met een kind met ASS of ADHD, maar álle ouders om beter om te gaan met (ouderschaps)stress. Mindful Parenting brengt een positieve verandering teweeg ten gunste van meer plezier, ontspanning, rust en genieten. Je hoeft dan niet meer ‘op alle slakken zout te leggen’ en je ervaart meer ruimte en tijd.

Ik ben blij dat ik ouders hiertoe de toegang kan verlenen!

Lees HIER het artikel van Esther Go over Mindful Parenting. Wil je meer informatie over wat Esther Go doet als ouderbegeleider, ga dan naar: www.gobegeleiding.nl.