Mindful parenting

Een praktische groepstraining voor meer rust en balans. Leer (weer) genieten van je kind en het gezinsleven.

Mindful parenting

Een praktische groepstraining voor meer rust en balans. Leer (weer) genieten van je kind en het gezinsleven.

“Aandacht is het mooiste wat je je kind kunt geven.”

Wat is mindful parenting?

Allemaal kennen we het gevoel dat we het goed willen doen voor onze kinderen en onze partner en allemaal kennen we het gevoel wel eens ontmoedigd te raken als het (weer) niet lukt geduldig te blijven of als de anderen niet meewerken. Tijdens de Mindful Parenting groepstrainingen leer je hoe je anders kunt omgaan met de stress van alledag en leer je je eigen automatische reactiepatronen herkennen, begrijpen en verminderen. Je leert hoe je meer in het hier en nu kunt zijn en weer kan genieten van de kleine dingen in het leven.

Je leert op een niet-oordelende manier je bewust te worden van opvoedingsstress en opvoedingsreactiviteit. In plaats van te handelen uit stress (emotie), leer je via meditatie oefeningen met aandacht aanwezig te zijn bij de kinderen, reactiviteit te verminderen en goed voor jezelf te zorgen. Je leert ook hoe je om kan gaan met eigen emoties zoals boosheid, frustratie, verdriet, schuld en onmacht.

Mindful Parenting is geen therapie of behandeling, maar een manier om anders met stress en problemen om te gaan. Op dit moment is het de enige kortdurende training voor jou als ouder om opvoedstress te verlagen. Kinderen hoeven niet te worden betrokken om positieve effecten te bereiken voor het hele gezin.

Wetenschappelijk onderzoek
De bevindingen van een recent literatuuroverzicht laat zien dat Mindful Parenting interventies voor ouders leiden tot minder stressklachten en een groter emotioneel bewustzijn over hun kinderen bij ouders, en tot minder ADHD symptomen bij de kinderen.” (2016 – Radboud UMC)

Voor wie?

Deze groepstraining is geschikt voor alle ouders die wel eens stress ervaren in de opvoeding. Voor ouders die weer willen genieten van het gezinsleven, meer rust willen ervaren en beter voor zichzelf willen (leren) zorgen. We zien vaak dat ouders met een kind dat extra aandacht vraagt door bijvoorbeeld een vorm van autisme of AD(H)D, deze training kiezen in plaats van de reguliere mindfulness training.

Kosten

Woon je in de Regio Rivierenland (West Maas & Waal, Neder Betuwe, West Betuwe, Culemborg, Tiel, Buren, Zaltbommel of Maasdriel) dan is de zorg vergoed. Woon je in een andere gemeente, is het vaak mogelijk de training te financieren met een persoonsgebonden budget. Neem hiervoor contact op met een consulent van het Sociaal Wijkteam of met Esther Go (esther@gomindful.nl).

De meeste ziektekosten verzekeringen vergoeden (een deel van) de mindfulness trainingen. Veel werkgevers investeren graag in een mindfulness training. Het kan zorgen voor meer werkgeluk en minder ziekteverzuim. Vraag je werkgever voor je te betalen of maak gebruik van je opleidingsbudget via je werkgever.

Gebruik het STAP-budget; ook als zzp-er of werkzoekende heb je hier recht op.

Neem contact op om te overleggen over gespreide betaling of er andere vergoedingen mogelijk zijn: info@gomindful.nl of 06-28970831.

Wanneer?

We gaan van start bij een minimum van 4 ouders (maximaal 12). Neem contact op om je in te schrijven.

Een individueel traject is ook mogelijk en kan vlot starten in overleg. 

Waar?

Deze groepstrainingen vinden plaats in de praktijkruimte van GO Mindful! Gevestigd op Korenbloemstraat 75 in Boven Leeuwen.

Ervaringen

Beginnen met chatten
Stuur me gerust een appje!
WhatsApp met Esther
Stel hier je vragen. Ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen!