Titel ''Aanbod''

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mindful parenting

Allemaal kennen we het gevoel dat we het goed willen doen voor onze kinderen en onze partner en allemaal kennen we het gevoel wel eens ontmoedigd te raken als het (weer) niet lukt geduldig te blijven of als de anderen niet meewerken. Tijdens de Mindful Parenting groepstrainingen leer je hoe je anders kunt omgaan met de stress van alledag en leer je je eigen automatische reactiepatronen herkennen, begrijpen en verminderen.

Wat is mindful parenting?

Allemaal kennen we het gevoel dat we het goed willen doen voor onze kinderen en onze partner en allemaal kennen we het gevoel wel eens ontmoedigd te raken als het (weer) niet lukt geduldig te blijven of als de anderen niet meewerken. Tijdens de Mindful Parenting groepstrainingen leer je hoe je anders kunt omgaan met de stress van alledag en leer je je eigen automatische reactiepatronen herkennen, begrijpen en verminderen. Je leert hoe je meer in het hier en nu kunt zijn en weer kan genieten van de kleine dingen in het leven.

Je leert op een niet-oordelende manier je bewust te worden van opvoedingsstress en opvoedingsreactiviteit. In plaats van te handelen uit stress (emotie), leer je via meditatie oefeningen met aandacht aanwezig te zijn bij de kinderen, reactiviteit te verminderen en goed voor jezelf te zorgen. Je leert ook hoe je om kan gaan met eigen emoties zoals boosheid, frustratie, verdriet, schuld en onmacht.

Mindful Parenting is geen therapie of behandeling, maar een manier om anders met stress en problemen om te gaan. Op dit moment is het de enige kortdurende training voor jou als ouder om opvoedstress te verlagen. Kinderen hoeven niet te worden betrokken om positieve effecten te bereiken voor het hele gezin.

Onderdelen

  • Onderdeel
  • Onderdeel
  • Onderdeel
  • Onderdeel
  • Onderdeel
  • Onderdeel
  • Onderdeel
  • Onderdeel

Wetenschappelijk onderzoek
De bevindingen van een recent literatuuroverzicht laat zien dat Mindful Parenting interventies voor ouders leiden tot minder stressklachten en een groter emotioneel bewustzijn over hun kinderen bij ouders, en tot minder ADHD symptomen bij de kinderen.” (2016 – Radboud UMC)

Tijdens de mindful parenting trainingen maken we gebruik van het (werk)boek ”Mindful Ouderschap”

Voor wie?

Deze groepstraining is geschikt voor alle ouders die wel eens stress ervaren in de opvoeding. Voor ouders die weer willen genieten van het gezinsleven, meer rust willen ervaren en beter voor zichzelf willen (leren) zorgen. We zien vaak dat ouders met een kind dat extra aandacht vraagt door bijvoorbeeld een vorm van autisme of AD(H)D, deze training kiezen in plaats van de reguliere mindfulness training.

Kosten

Wanneer?

We gaan van start bij een minimum van 4 ouders (maximaal 12).

Waar?

Deze groepstrainingen vinden plaats in de bedrijfsruimte van Go Mindful! Gevestigd op Korenbloemstraat 75 in Boven Leeuwen.

Ervaringen