Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

GO Mindful! is in 2016 gestart en is gevestigd in Boven Leeuwen.

Esther Go werkt als zelfstandige onder de vlag van GO Begeleiding als ambulant gezinsbegeleider. Ze heeft gemerkt dat Mindfulness ouders helpt minder reactief te zijn en dat ze hierdoor beter leren voor zichzelf te zorgen. Dit is enorm helpend in de relatie tussen ouder en kind.

Op deze manier is GO Mindful! ontstaan. In eerste instantie alleen met Mindful Parenting trainingen, maar dit is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende mindfulness praktijk in het Hart van Maas & Waal, waar diverse trainingen en workshops worden gegeven en vele vaste klanten kent!

De andere trainers

Lieke

Geur- en olie specialist

Hanneke

Mindfulness trainer voor jongeren

Ans

Mindfulness trainer voor kinderen

Hedwig

Mindfulness trainer & Stiltedag begeleider

Astrid

Yoga docent & numeroloog

Wendy

Soundhealer

Monique

Yin Yoga docent

Titia

Massage therapeut & acupuncturist

Onze praktijkruimte

GO Mindful! heeft een eigen warme, sfeervolle ruimte binnen Centrum de Korenbloem in het dorpje Boven Leeuwen, het hart van Maas & Waal. De knusse inrichting met vloerbedekking en planten nodigt bij binnenkomst meteen al uit tot ontspannen. Er zijn allerlei materialen aanwezig, zodat deelnemers niets anders mee hoeven te nemen dan zichzelf! Denk aan meditatiematten, meditatiekussens en -bankjes, kussens, bolsters, dekens en oogkussentjes. Er is ruimte om je om te
kleden en er staat altijd verse koffie en thee klaar!

Esther Go

Mindfulness trainer en praktijkhouder

Esther Go is de praktijkhouder van GO Mindful!

Ze werkte als thuisbegeleider jarenlang in gezinnen met kinderen met ASS, ADHD en
angstproblematiek. In 2015 begon ze voor zichzelf en binnen GO Begeleiding richtte ze zich met name op de ouders van deze kinderen. Ouders krijgen handvatten hoe ze anders met hun kind kunnen omgaan zodat hun interactie en communicatie soepeler verloopt.

Ondanks opgedane ervaring, vergroting van kennis en vaardigheden lukt het niet iedere ouder om dit in de dagelijkse praktijk te brengen. Dat is niet gek, want onder stressvolle omstandigheden is het heel lastig rustig te blijven en om te doen wat je weet en wilt. Sommige ouders zitten ook erg vast in hun automatische interactiepatronen.

Mindfulness kan ouders helpen beter te profiteren van hulpverlening. Esther heeft vaak ervaren wat mindful ouderschap doet voor ouders en kinderen: meer rust en ontspanning, meer gezelligheid en minder conflicten. Een betere nachtrust en intensievere positieve contacten tussen ouder en kind.

Binnen GO Mindful! geeft Esther ook gespecialiseerde individuele mindfulness trainingen voor (jong)volwassenen met ASS, reguliere mindfulness trainingen en losse sessies.

Ze houdt enorm van samenwerken en ze organiseert dan ook regelmatig diverse workshops en ontspannen activiteiten met andere mindvolle trainers!

Met GO Mindful! hoopt ze een plek te zijn waar Maas & Walers kunnen neerstrijken om op te laden!

Hanneke Hoetmer

Mindfulness trainer jongeren

Hanneke: “Toen ik jaren geleden met de lerarenopleiding Nederlands en Duits startte, wist ik direct dat ik met leerlingen wilde werken die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Inmiddels heb ik in het onderwijs veel ervaring opgedaan, vooral op het gebied van gedrag bij leerlingen. Ik heb binnen het speciaal onderwijs voor de klas gestaan, heb als casemanager binnen de jeugdhulpverlening gewerkt en was projectleider bij een project voor randgroepjongeren. Inmiddels werk ik al jaren als begeleider passend onderwijs in het voortgezet onderwijs.

Concentratieproblemen, extreme verlegenheid, perfectionisme, niet kunnen slapen, emoties niet kunnen controleren, ieder heeft zo z’n eigen problemen. Maar met het huidige beleid op onderwijs moet iedereen toch zoveel mogelijk in het schoolsysteem passen.

Toen ik in aanraking kwam met mindfulness, zag ik hierin zo veel kansen voor leerlingen! Het leert ze omgaan met hun te volle hoofd en ze leren bewuste keuzes te maken. Daarom heb ik me hierin gespecialiseerd en geef ik nu trainingen van tien weken voor leerlingen op het voortgezet onderwijs.”

Hanneke is gecertificeerd trainer volgens de methode ‘Eline Snel – Stilzitten als een Kikker’. Ze geeft de training binnen GO Mindful! voor kleine groepjes jongeren.

Lieke van den Berg

Geur-expert

Lieke van den Berg is sinds 2010 werkzaam als fysiotherapeut en in 2016 manueeltherapeut. Tevens heeft ze zich gespecialiseerd als kindermanueeltherapeut en Paardencoach. Ze ondersteunt haar behandelingen regelmatig met de essentiële oliën van Young Living.

Bij GO Mindful! geeft ze geregeld workshops over de werking van de oliën, die je meditatie kunnen verdiepen. Tegelijkertijd maak je je eigen rollers en spray en leer je hoe de oliën jouw klachten, of die van je dierbaren kunnen verminderen!

Ans de Louw

Mindfulness trainer kinderen

Ans heeft bijna 20 jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt.

Door de veranderingen in de maatschappij zag ze in de praktijk dat er veel kinderen zijn die behoefte hebben aan extra ondersteuning op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het geven van mindfulness trainingen aan deze groep kinderen voorziet ze in deze behoefte.

Ans is gecertificeerd trainer volgens de methode ‘Eline Snel – Stilzitten als een Kikker’. Ze geeft de training binnen GO Mindful! voor kleine groepjes kinderen.

Hedwig Smit

Mindfulness trainer & Stiltedag begeleider

Hedwig is als mindfulness trainer aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland (VMBN) en als Categorie 1 trainer worden de trainingen vaak (deels) vergoed door een zorgverzekeraar.

Daarnaast werkt Hedwig als orthopedagoog bij Karakter, Kinder- en jeugdpsychiatrie. Hier verzorgt ze ook Mindful Parenting trainingen. Net als Esther is ze opgeleid tot trainer door de grondleggers van Mindful Parenting: prof. dr. Susan Bögels en drs. Joke Hellemans aan de UvA Minds You in Amsterdam.

Hedwig geeft MBSR (mindfulness) trainingen bij GO Mindful! en is de vaste begeleider bij Stiltedagen.

Wendy Willemsen

Soundhealer

Wendy heeft fysieke en psychische klachten leren te behandelen met klankschalen. In haar werk met dementerende ouderen gebruikt ze met grote regelmaat klankschalen. De uitwerking hiervan is zeer bijzonder.

Daarnaast verzorgt ze met haar eigen bedrijf https://www.flowingsounds.nl/ ontspannende Klankreizen, die je kunt zien als een bijzondere vorm van massage.

Ze heeft haar opleiding tot soundhealer gedaan bij https://www.happynings.nl/ in Breda.

Wendy werkt al ruim 5 jaar samen met GO Mindful! Samen met Esther verzorgt ze ontspannen Klankreis-meditatie-avonden. Daarnaast vormt een uur Klankreis een vast onderdeel van de Lazy Saturday Morning. Heel bijzonder zijn ook de ouder-kind-klankreizen die een aantal keer per jaar op een zaterdag worden georganiseerd. De vriendelijke en toegankelijke houding van Wendy is hierbij van toegevoegde waarde!

Astrid Eijgenberger

Yoga docent & numeroloog

Astrid & yoga. Dit hoort bij elkaar!
Ze geeft al ruim 25 jaar yogalessen. Op dit moment in haar eigen praktijk https://de-adempauze.nl in Dreumel. Sinds 2023 geeft ze ook les op de donderdagavond bij GO Mindful! Hatha yoga: laagdrempelig en met veel aandacht voor grenzen en adem.

Astrid is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Daarnaast is ze gediplomeerd docente van de Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Haar specialismen zijn naast hatha-yoga, chakrapsychologie, oosterse en westerse filosofie, mythologie, meditatie / mindfulness, yantra- schilderen en yoga voor mensen een ernstige ziekte.

Monique Kampmann

Yin Yoga docent

Monique is een yoga-lover!

Yoga heeft haar vanaf het begin van haar eigen beoefening 5 jaar geleden gegrepen en nooit meer losgelaten. Vanuit interesse is ze opleidingen gaan volgen, waaronder Yinyoga-docent. Dit heeft ze vooral gedaan vanuit een eigen passie en leergierigheid.

Ze geeft soms invallessen bij Yoga Point in Den Bosch en gelukkig is ze de vaste yinyoga docente bij de Lazy Saturday Mornings van GO Mindful!

Titia van der Werf

Massage therapeut & acupuncturist

Titia heeft een eigen praktijk in de acupunctuur en tuina massage: https://nijmegen-acupunctuur.nl/

Ze organiseert een aantal keer per jaar bijzonder mooie workshops ouder-kind-masse bij GO Mindful! Hierin verwerkt ze haar kennis over de acupressuur punten, maar ook haar ervaring met kinderen die overprikkeld kunnen zijn door ASS/ADHD.

Ze is 10 jaar lang werkzaam geweest als thuisbegeleider bij jongeren met Autisme, ADHD en angststoornissen. Haar scriptie voor de acupunctuur-opleiding heeft ze geschreven over Autisme en de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze is er van overtuigd dat Westerse en Chinese geneeskunde elkaar niet uit sluiten. Zij vormen juist een goede combinatie en vullen elkaar aan. In het Westen neemt acupunctuur een steeds grotere plaats in. De gedachte, dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los van elkaar staan, wint ook in onze samenleving steeds meer terrein.

Beginnen met chatten
Stuur me gerust een appje!
WhatsApp met Esther
Stel hier je vragen. Ik zal zo snel mogelijk op je terugkomen!